(Gebruik Explorer voor de volledige werking van deze site).

Virus:
Op 9 oktober zijn de verenigingen van de FEC bij elkaar geroepen door het FEC-bestuur. Een groot aantal activiteiten wordt afgelast en men blijft de ontwikkelingen volgen inzake COVID-19, in de hoop dat er alternatieve carnavaleske festiviteiten opgestart kunnen worden, hoe klein de kans ook mag zijn. Jullie hebben het volledige verhaal in de krant kunnen lezen.

C.V. de Dommelkanters steunt het besluit.

Het bestuur van C.V. de Dommelkanters heeft dan ook met pijn in het hart moeten besluiten om het Gemintefist 2021 af te gelasten.
Door de verbouwing van het Stadhuis hebben we 2 jaar geen gebruik kunnen maken van onze residentie en nu wederom niet door de Corona-maatregelen. Financieel trachten we ons hoofd boven water te houden, om de oudste gemeentelijke Carnavalsvereniging niet verloren te laten gaan. Daar hebben we jullie, onze Vrienden van de Dommelkanters en onze sponsoren hard voor nodig! We hopen op jullie steun!

't Gemintefist samen met de Carnavaleske Raadsvergadering een begrip en traditie in Eindhoven, zal wederom pas op de plaats moeten maken.

C.V. de Dommelkanters zal er naar streven om deze traditie in 2022, weer in al haar glorie te laten terugkomen en hopen jullie dan een topfeest te kunnen bieden in de geest van de Brabantse Carnaval Cultuur.

De jaarpin en persoonlijke pin van onze Prinses zal tussen 22 febr.en 8 maart tot jullie komen als je deze nog niet hebt ontvangen. Dit is in voorbereiding, het adressenbestand wordt up to date gemaakt. Geef verhuizingen van afgelopen jaar door aan n.nicolaes@eindhoven.nl

De lijfspreuk van de Prinses is: "Viva la Dommelkanters".
Motto voor 2020/2021 is: "Home sweet Home"
Motto voor 2021/2022 is: "Vraagtekens"

Marianne vd Weijenberg zwaait in 2020/2021 en 2021/2022 de scepter als Prinses Marianne con Trompeta.

Adjudant is Franky Boy (Frank van de Pol) en Hofdame Natasja (Natasja Berkhout (dochter)).

Proclamatie

Ik, Prinses Marianne con Trompeta, bij gratie van alle Dommelkanters geïnstalleerd op
     vrijdag 14 februari 2020.

  • Prinses der Dommelkanters
  • Hoogheid vd Lampegatse Geminteambtenaren
  • Regent van de financiële toppers van de Geminte
  • Groothertogin van de Kelen in Veldhoven
  • Barones van Strijp en Woensel

Bijgestaan door munne wijze Adjudant Frankie Boy en lieftallige hofdame Natasja.

Ik proclameer de volgende carnavalswijsheden voor een onvergetelijk Carnavals jaor 2020 en 2021

PROCLAMEER